Koss logo

 

 

 

 

Koss hörlurar - Tips & Tricks


Du har köpt en Koss hörlur med begränsad livstidsgaranti. Koss hörlurar är utvecklade för att ge den mest naturliga ljudåtergivning, tillsammans med högklassig ljudutrustning. Koss lägger stor vikt på att du som konsument ska få en bättre musikupplevelse än vad du är van vid från de standardhörlurar som medföljer smartphones, MP3-spelare och annan bärbar utrustning.

Denna hörlur ger dig musikglädje lång tid framöver om du följer några enkla råd.

 

• Hantera hörluren försiktigt, den tål inte hårdhänt behandling och skador som orsakas av detta kommer inte att omfattas av garantin.

• Spela inte för högt! Varken dina öron eller hörluren mår bra av att spela för högt.

• Kör "platt". Koss hörlurar är konstruerade för att återge musiken korrekt med bas och diskant med "normaliställning". Undvik att höja dessa nivåer med "Bass Boost", "Loudness", "Rock", "Pop", "Disco" och andra inställningar som påverkar ljudbalansen. Vid för mycket bas uppstår förvrängningen tidigare. Detta betyder inte att det är fel på hörluren. Hörlursförstärkaren på din spelare har ofta begränsad kapacitet, och kommer att förvränga ljudet vid för starkt pådrag, särskilt i basområdet.

• Förvrängning/hårdhet kan uppstå om det kommer ett hårstrå genom skumgummikudden in på membranet. Detta kan enkelt avlägsnas genom att blåsa försiktigt, eller tas bort med en pincett.

• Hörlurskabeln är utsatt för slitage. Var försiktig med den och undvik att böja den för mycket, och undvik kraftiga ryck.

• När du inte använder dina hörlurar bör de förvaras säkert utan risk att bli klämda, eller utsättas för stötar.

• Vid fel, kontrollera alltid ljudkällan, det är synd att skicka en fungerande hörlur till service, om felet ligger på ett annat ställe.

Vi önskar dig stort nöje med dina Koss-hörlurar!

2016 - Tura Scandinavia AB